arrow-intranet-overlay.png
RKBS Vlieberg  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Afsluiting kinderboekenweek

Na weken over griezelen en enge dingen gelezen en gewerkt te hebben kwamen twee ghostbusters op school om alle spoken te verjagen. Veelal griezelig verklede en geschminkte kinderen traden op. De twee beste voorlezers, Maaike en Bryan lazen uit hun gekozen boek voor. Luc, Faye en Aukje zaten het dichtst bij het gewicht van de grote pompoen. Hij woog 42 kilo. Zij kregen een griezelig cadeautje.

Zomerfeest 2017

Op woensdag 20 september 2017 was het weer tijd voor ons gezellige zomerfeest. De commissie had naast de 'oude' een paar superleuke nieuwe spellen bedacht waar graag gebruik van werd gemaakt! Het springkussen van de vader van Pim werd druk bezocht en we genoten van al het lekkers. Aan het einde van de ochtend waren er veel prachtige geschminkte gezichten te bewonderen. Dank aan alle helpende ouders die tijd hebben vrij gemaakt om er een fantastische ochtend van te maken!

Afscheid juf Annemarie en overblijfmoeders

Na 21 jaar op de Vlieberg te hebben gewerkt gaat juf Annemarie de school verlaten. Zij zoekt een nieuwe uitdaging en gaat weer studeren. Volgend jaar draait de Vlieberg met een continurooster waardoor er geen tussenschoolse opvang meer nodig is. Veel overblijfmoeders waren al jaren aan de school verbonden. Een had zelf een 25-jarig jubileum gehad. Samen met juf Annemarie organiseerden zij een workshop djembé gegeven door Drum4Fun voor de hele school. In de ochtend werden ritmes en dans ingestudeerd waarna 's middags de voorstelling voor alle belangstellenden volgde. Daarna namen de leerlingen officieel afscheid van juf Annemarie en de overblijfmoeders.

Schoolreis 2017

Vrijheidsviering

Vijf mei vierden de Vliebergers op hun eigen wijze met een viering in de theaterzaal. Het duo Frank en Freija presenteerde en nam daarbij de vrijheid op de Vlieberg onder de loep. Dit deden zij door de regels uit de schoolgids aan de aanwezigen voor te leggen en aan kinderen en volwassenen een mening te vragen. Toch kwamen zij tot de conclusie dat ook regels nodig zijn om een veilige leeromgeving te realiseren. Iedere groep kwam op het podium om een lied over de vrijheid te laten horen. Dit werd afgewisseld met een aantal gedichten geschreven en voorgedragen door leerlingen van groep 8.

Koningsspelen 2017

Op het Marine sportterrein werden de koningsspelen gehouden. De leerlingen deden in groepjes zestien verschillende spellen. De dag begon en eindigde met het zingen van het koningslied en de bijbehorende dans.

Carnaval 2017

Tijdens een feestelijke proclamatie werd op maandag 13 februari de 45e Prins Carnaval van de Vlieberg bekend gemaakt. Prins Dave de Tweede bedankte zijn voorganger Tim en las de regels van de feestweek voor. Tijdens de carnavalsweek werd prins Dave bijgestaan door zijn hofhouding Marit, Maaike, Stacey en Liv. Gedurende de carnavalsweek stond het thema helden en slechteriken centraal. Ben jij een held? Een Superheld? Vecht jij het liefst zonder geweld? Ben jij niet bang en sta je altijd paraat? Ja!... Een held doet steeds een goede daad! Er stond heel wat op het programma. Op de dinsdag werd het gouden Superlogo gezocht en op de middag werden er spelletjes gespeeld. Op de woensdag mochten we allen als held op sokken naar school. Sloffen waren natuurlijk ook prima! Op de donderdagochtend was er een Bulderkeetbioscoop. De middag vierden wij ons Bulderbal! Daarnaast kwam de dierenambulance nog op bezoek, gingen er groepen naar de Kampanje voor een rondleiding en zijn er groepen naar het Marine museum geweest. Kortom, er was genoeg te beleven deze week!

Rimboe Rik

Op 26 januari kregen de groep 1, 2/3 en 3/4 spannend bezoek. Enkele weken geleden werd er een grote doos bezorgd met daarin een flink ei. Zeer mysterieus want er zat geen begeleidend briefje bij. Een week later kwam er weer post. Deze keer was het een brief van Rimboe Rik. Hij had ons het ei gestuurd en vroeg ons om er goed voor te zorgen. Hij vertelde ons dat hij het snel weer op kwam halen, tenminste, datgene wat UIT het ei zou komen. Met veel zorg en aandacht hebben wij het ei veilig gehouden tot het scheuren begon te vertonen. Gelukkig kwam Rimboe Rik nog net voor het ei helemaal open barstte. Hij had zijn vos 'Oscar' mee en vertelde ons over zijn spannende avonturen als dierenverzorger in dierenpark Emmen. Met de opening van het nieuwe dierenpark bleek er voor hem geen baan meer te zijn dus hij was er stiekem vandoor gegaan met een aantal eieren. Vreselijk stout natuurlijk maar ja... hij kon er geen afscheid van nemen. Hij deed met team 'aap' en team 'tijger' zijn 'Rimboe Rik's dierenkennis quiz' en het winnende team mocht het ei open maken. Gelukkig hebben wij de afgelopen weken veel geleerd over dieren dus de meeste vragen konden wij goed beantwoorden. Er werd geconcentreerd geluisterd en een hevige strijd gestreden die uiteindelijk werd gewonnen door 'team aap'. Zij mochten het ei openen en er bleek een KROKODIL in te zitten. Rimboe Rik wilde er eigenlijk geen afstand van doen maar wij mogen er nog een weekje voor zorgen voor hij 'm op komt halen!

Kerstfeest 2016

In de weken voorafgaand aan het kerstfeest hebben enkele leerlingen uit verschillende groepen onder leiding van juf Simone en juf Annemarie de kerstmusical 'het mooiste geschenk' ingestudeerd en geoefend. In alle groepen werden de bijbehorende liedjes geleerd. Vandaag om 5 uur kwamen alle leerlingen in prachtige kerstoutfits naar school. Eerst namen zij plaats in de theaterzaal waar zij genoten en meezongen met de liedjes van de musical. Intussen hadden helpende ouders in de klassen alle meegebrachte heerlijkheden uitgestald, zodat iedereen na de musical in de eigen klas kon genieten van een zeer gevarieerd buffet. Buiten werden de ouders die de kinderen opwachten verwend met een glas gluhwein. Zalig kerstfeest.

Bezoek Sint en Pieten

Vanmorgen vroeg verzamelden alle Vliebergers zich met veel ouders op het plein om Sinterklaas en enkele Pieten op te wachten. Om de Sint de goed kant op te sturen werden er uit volle borst liedjes gezongen. Maar... een Piet die niet wist waar Sinterklaas was kwam het plein op met een taart in zijn handen. Hij zocht kaarsjes voor op de taart. Gelukkig konden de kleuters hem helpen. Net op tijd want daar kwam de Sint al aan. Toen ook na enig zoeken alle vier de Pieten present waren ging iedereen naar binnen. Om de beurt brachten de groepen een tot en met vijf een bezoek aan de Sint en zijn Pieten en lieten hen allerlei kunstjes zien. De groepen zes tot en met acht hadden prachtige surprises en daar kwam het gezelschap in de klassen kijken.

Basketbalpaal in gebruik genomen

Basketbaltrainer/coach Meindert van Veen en twee van zijn basketbalsters: Janiek van Veen en Britt Zappeij hebben de nieuwe basketbalpaal op het schoolplein op feestelijke wijze in gebruik genomen. Met de opbrengst van de vorig jaar gehouden kerstmarkt is aanschaf van de paal mogelijk geworden. Juf Annemarie gaf het startschot voor een partijtje tussen de twee profs en vier zwarte pieten. Bij iedere score juichten alle Vliebergers die in een grote kring om de paal goed zicht hadden op de vaardigheden. Ook de leerlingen die op basketbal zitten mochten tegen het tweetal spelen. Iedereen kreeg een groot applaus.

Pietenochtend

Vier Pieten brachten vanmorgen een bezoek aan onze school. Dat kwam goed uit want in alle klassen werkten de leerlingen aan het thema Sinterklaas. Er werden heerlijke pepernoten gebakken en pietengym gegeven, allerlei sommen met gewichten en cadeautjes ed. moesten uitgerekend worden. De Pieten konden hier goed mee helpen, maar ze maakten ook veel grapjes en domme fouten. Samen met de leerlingen en de meester en de juffen maakten ze veel plezier. Voor een partijtje basketbal waren ze ook te vinden.